“Als ik iets graag doe, ga ik er voor 200% voor!”

Denise Vleminx
50jaar
SAP-systeembeheerder Digipolis Antwerpen
Bachelor informatica

Ochtendtrein
Op de trein van Heist-op-den-Berg naar Digipolis lees ik mijn mails en kijk ik of er al iets dringends is dat ik moet nakijken. 

Digipolis 
Ik start mijn laptop op en ga een koffietje halen. Binnen Digipolis ben ik verantwoordelijk voor het beheer, de installatie en de upgrade van de SAP systemen. Daarnaast zit ik ook mee in het competentiecenter financiën. Dagelijks werken er vele gebruikers in de SAP-omgeving van Digipolis. Zorgbedrijf wil graag hogere versies van Windows en Office gaan gebruiken. Ze vragen of hun pakket voor budgetopmaak zonder problemen kan werken met deze combinatie. Ik zoek dit uit en voorzie een nieuwe versie die dit toelaat.

Daarnaast plan ik de upgrade van systemen in. In het voorjaar wil ik een upgrade van het boekhoudpakket doen maar dat duurt een paar maanden. In het najaar is de Business Intelligence upgrade aan de orde. Deze planning moet regelmatig herbekeken worden. Nu bereid ik een upgrade van Solution Manager voor. Ik merk dat er 50 ‘notes’ zijn, de voorwaarden waaraan het systeem moet voldoen voor je de upgrade installeert.Ik zorg ervoor dat die 50 correcties op het huidige systeem in orde zijn.

Snelle pauze
Om 12 uur neem ik 15 minuutjes pauze, ik eet snel mijn boterhammen op. Ik hoef geen lange pauze, ik blijf liever even gefocust. 

Namiddag
De SAP-omgeving omvat vele servers, waarvan er dit jaar nog een reeks vervangen moeten worden. Ik ben verantwoordelijk voor de systeemtechnische kant en infrastructuur en krijg ook ondersteuning van de collega’s van het APIe team en Servers and Storage. Drie keer per week zijn er ook “transporten” van de programma’s en aanpassingen die ontwikkeld zijn door mijn collega’s. ’s Middags plan ik de in productie name. Vanavond thuis zal ik nog nakijken of deze ‘transporten’ goed liepen. Een softwareprogramma updaten is tijdsintensief, het duurt soms wel vijf uur voor één stap voltooid is. Daarom doe ik die upgrades in het weekend zodat de omgeving in de week beschikbaar blijft voor de gebruikers.

Ja, ik werk dus ook in het weekend. Ik doe deze job echt heel graag (lacht). Echt. Wat mijn werk zo interessant houdt, is dat alles constant verandert. Het wordt nooit saai. Er komen steeds upgrades, nieuwe technologieën of programma’s met een grote impact. En als ik iets graag doe, ga ik er voor 200% voor!