Client in hart en nieren

Rudi De Geest
43jaar
Technisch business analist Digipolis Antwerpen
Industrieel ingenieur elektromechanica

In mijn functie van technisch business analist ben ik het aanspreekpunt voor alles inzake clients bij onze klanten en bij Digipolis. Daar valt o.a. het maken van overheidsopdrachten voor de aankoop van laptops, desktops, smartphones en bijhorende software onder.

Een klassieke werkdag beschrijven is niet eenvoudig omdat die nogal varieert naargelang de noodzaak. De ene dag spendeer ik aan het onderzoeken van de markt - Google is my friend ;) – maar ik woon ook veel informatiesessies bij over een uiteenlopend gamma van producten. Meestal gaat het over producten die verbonden zijn aan het domein werkplek, maar ook dat is ruim te interpreteren. Bijblijven is de boodschap, want ik heb die kennis nodig als er zich een nieuwe aanbesteding aankondigt. Net dit aspect maakt de job voor mij zo boeiend.

Uiteraard deel ik alles wat ik leer met mijn collega’s. Hiervoor gebruik ik de interne microbloggingsite Yammer en onze wiki. Daarnaast schrijf ik geregeld visienota’s voor onze klanten en Digipolis zelf waarin de nieuwe evoluties en hun mogelijkheden voor onze organisaties beschreven staan. Ze vormen de basis voor de keuze van bepaalde technische strategieën. Van een uitdaging gesproken!

Ik ben zelf natuurlijk ook een gebruiker, een cliënt als het ware. Eind vorig jaar introduceerde Digipolis het principe van flexwerken voor haar medewerkers. Je hebt dus overal en nergens een bureau. De eerste dagen was het wat wennen, maar het heeft wel degelijk voordelen. Vandaag werk ik thuis in alle rust en stilte omdat ik met iets bezig ben dat extra concentratie vraagt, morgen op Digipolis en overmorgen op Den Bell, één van de grotere locaties van stad en OCMW Antwerpen waar zo’n 2000 mensen werken.

Ook dat geeft voldoening, de flexibiliteit om te werken waar je het beste kan presteren.
Het mes snijdt natuurlijk langs twee kanten. Er is altijd de verleiding om nog snel voor het slapengaan mijn mails te lezen en dan ben ik in no time weer vertrokken. Maar gelukkig fluit mijn vrouw me regelmatig terug en houden we zo de kerk in het midden ;).