Het Nieuwe Werken bij Digipolis

Ann Bernaert
42jaar
Business analist web Digipolis Gent
Industrieel ingenieur chemie

Digipolis geeft haar werknemers de mogelijkheid om plaats- en tijdsonafhankelijk te werken. Ann Bernaert werkt sinds mei 2013 volgens de principes van Het Nieuwe Werken. Bijna een jaar later maakt ze de evaluatie. 'Ik ben er blij mee, maar het vergt discipline.'

Ann werkt bij Digipolis Gent als business analist. Ze coördineert het webteam, een team van een tiental mensen waaronder een aantal freelancers. 'Ik koos voor Het Nieuwe Werken om privéredenen. Toen mijn dochter naar school begon te gaan, wou ik mijn werkuren afstemmen op de schooluren. Net rond dat moment vond Het Nieuwe Werken ingang bij Digipolis.'

In principe kan elke werknemer van Digipolis, na overleg met zijn leidinggevende instappen in Het Nieuwe werken. 'Maar het hangt af van een aantal factoren zoals de functie. Er zijn mensen voor wie flexibel werken niet zo geschikt is door hun specifieke locatiegebonden functie. Omdat ik voor mijn werk veel op de baan ben en heel wat tijd bij de collega’s van stad en OCMW Gent doorbreng, was er geen probleem.'

Van de 438 vaste medewerkers bij Digipolis werken er momenteel 191 tijd- en plaatsonafhankelijk. Dat is niet vrijblijvend. Iedereen die zo werkt, ondertekende een document met de voorwaarden waaraan hij of zij moet voldoen. 'Daar staat in welke prestaties er verwacht worden, maar bijvoorbeeld ook dat je je agenda deelt met collega’s zodat ze weten waar je bent', legt Ann uit. Telewerkers moeten ook beschikbaar zijn via Spark, een instant messaging tool. 'En omdat we nu heel resultaatgericht werken, worden die resultaten regelmatig besproken met de leidinggevende.'

De grootste verandering voor Ann is dat ze het voorbije jaar regelmatiger thuis werkte. 'Vroeger moest ik dat aanvragen en kon ik maximaal twee dagen per maand thuiswerken. Nu gaan we daar flexibeler mee om. Ik kan ook op een flexplek bij een collega in de stad werken, of in de bibliotheek omdat dat een rustige werkplek is.'

Discipline

Het voordeel van Anns nieuwe werkritme is dat ze vaker ’s middags om twintig over drie aan de schoolpoort kan staan. Daar is ze heel tevreden mee. Maar dat betekent ook dat ze ’s avonds om acht uur opnieuw de laptop openklapt. Dat valt haar soms zwaarder dan ze verwachtte. 'De uren daarvoor ben ik met mijn gezin of met een hobby bezig. Daarna terug beginnen werken, vergt discipline. Dat is niet altijd even gemakkelijk.' Toch heeft ze een manier gevonden om dit vlot te laten verlopen. 'Denkwerk verricht ik zo vroeg mogelijk op de dag, als ik nog fris en monter ben. Meer uitvoerend werk, zoals e-mails versturen, spaar ik voor ’s avonds.'

Hoewel Ann onregelmatiger werkt, heeft ze niet de indruk dat ze nu langer werkt. 'Vroeger werkte ik elke dag tot zes uur ’s avonds. Nu liggen die uren meer verspreid. Soms ben ik ook in het weekend aan de slag. Maar dat is niet erg. Ik kan mijn werk zelf regelen en tijd maken voor mijn gezin op momenten dat dat vroeger niet ging.' De meeste werkdagen verschijnt ze op kantoor, vaak voor vergaderingen. 'Die probeer ik te bundelen. Het is ook belangrijk dat ik er ben voor de collega’s. Zij moeten me kunnen aanspreken. Ik zorg dat ik voldoende ‘zichtbaar’ ben voor hen.'

De nieuwe manier van werken was aanvankelijk een beetje wennen voor veel collega’s, maar intussen is iedereen ermee vertrouwd. 'Van andere flexwerkers hoor ik wel eens dat sommige collega’s het vreemd vinden dat ze pas om tien uur toekomen en om drie uur opnieuw vertrekken, ook al beginnen ze thuis om acht uur ’s ochtends te werken en doen ze ’s avonds gewoon verder. Het Nieuwe Werken biedt heel wat voordelen, maar de geesten moeten er ook rijp voor zijn.'