'Tevreden klanten, dat geeft voldoening'

Veerle Marchant
45jaar
Business analist Digipolis Antwerpen
Industrieel ingenieur bouwkunde topografie

10 kilometer fietsen
6u25. De radio springt aan, ik luister naar het nieuws en ik gniffel even als ik hoor hoeveel file er al staat terwijl ik nog even lekker in bed lig. Ik maak me klaar om naar het werk te gaan en geniet. De schoolvakantie is ook heerlijk voor mij, ik moet mijn kinderen niet op tijd op school krijgen of denken aan hun huiswerk of sportactiviteiten.Zo heb ik ook meer tijd voor mezelf, zalig! Ik geef snel de kippen wat eten en drinken met dit warme weer en ik spring op de fiets. 10 kilometer trappen naar het werk en vanavond nog eens terug. Zo heb ik elke dag 20 kilometer in de benen en moet ik niet meer gaan fitnessen! In de vakantie ben ik altijd vroeg op Digipolis, rond 8 u. Ik werk voor verschillende bedrijfseenheden van stad Antwerpen zoals Stadsontwikkeling (vergunningen, groenbeheer)en Stadsbeheer (vastgoed, stadsreiniging, …). Ik haal thee en check mijn mails. Er is een probleem is met de digitale ondertekening van vergunningen. Ik maak een melding aan voor het nazicht. 

Graffiti-meldingen
De stad wil het melden van ongewenste graffiti vergemakkelijken met een app. Ik bepaal de hoofddoelen van de graffiti-app en maak een voorstel van planning op voor het graffititeam. Er komen telefonisch vragen over de status van de sluikstortapp, die wordt verwacht tegen de opruimcampagne in het najaar. Daarna vertrek ik naar het graffititeam van stad Antwerpen om de nieuwe opzet van de graffiti-app nog eens toe te lichten. We willen dat iedereen fan is van de app  dus is het belangrijk dat we allemaal op dezelfde golflengte zitten. Met wireframes en een demo tonen we hoe de meldingsformulieren er gaan uitzien en hoe de afhandeling van melding zou verlopen. Ik laat nog even de grove planning zien die ik deze ochtend maakte. Daarna luisteren we goed naar al hun bedenkingen en opmerkingen. Dit doe ik echt graag, in overleg gaan met de klanten en concreet bezig zijn. 

Zaalzoeker in de namiddag
Er komt een nieuwe website als zoekmotor voor alle zalen in A-stad. Nu is dat in Planon, maar dat zou wat moeten verbeteren. Ik ga een stukje GIS-koppeling voor mijn rekening nemen én ik ga schematisch de verschillende pistes weergeven. Zo zien we welke functionaliteiten er nu zijn en welke impact een wijziging hierin heeft.

Losse tegels en verkeersborden
Alle meldingen over het openbaar domein komen via de Planon databank FMO (Facility Management Openbaar domein) binnen  en  een collega vraagt hoe dit in de juiste categorieën doorgegeven kan worden. Het gaat om bijvoorbeeld losse tegels, putten in het asfalt, een aangereden verkeersbord,… Ik help hem verder en ga erna langs bij een collega van A-stad om zelf advies te vragen. Soms vind ik het niet evident om een functionele vraag zodanig weer te geven dat het ook technisch correct wordt opgezet. Mijn collega geeft wat voorbeelden om een koppeling te documenteren en dingen op een bepaalde manier in een tabel te schrijven zodat de ontwikkelaar verder kan. Na deze gedachtenwissel kan ik hier morgen verder mee gaan…

Lekker in de zon
ik spring op de fiets en rij onder de felle zon naar huis. De kinderen zijn niet thuis. Vakantie is voor hen ook zien wat die dag op hen afkomt. Ze weten dat we rond 18u samen eten, dus ze waaien tegen dan binnen. Ik ben zelf ook zo onbezorgd jong kunnen zijn, dus gun ik het mijn kinderen van harte. Wanneer we samen eten hoor ik wat ze vandaag hebben uitgespookt. Daarna nog even de keuken aan de kant en ik neem de tijd om met mijn boekje buiten te zitten. Morgen heb ik een dag vrijaf genomen, dus ik moet niet op tijd m’n bed in. Ik geniet van de zomerse avond.