'Ze noemen me de politiemadam'

Claudia Van Pul
37jaar
Business Intelligence developer Digipolis Antwerpen
Bachelor informatica

Ik sta om 7u op en maak onze drie kinderen wakker. Mijn vriend Vincent werkt ook voor Digipolis dus we vertrekken samen met de auto en zetten de kindjes af. Als ik om 9u aankom in het gebouw van Digipolis op het Kiel, geef ik eerst elke collega een hand. Dat is echt iets dat we hebben overgenomen van de Antwerpse politie. Van het BI-team werken mijn collega Pascale en ik voltijds voor de politie, de rest voor o.a. stad Antwerpen, Zorgbedrijf, het stedelijke onderwijs, de brandweer, enzovoort. In Digipolis noemen ze mij daarom de ‘politiemadam’ (lacht).  Dan neem ik snel een kop koffie. Zonder geraak ik niet uit de startblokken!

Mijn collega’s zijn al sinds 8u bezig met de controle van de nachtverwerking  van de politierapporten, zowel voor ISLP (Integrated System for Local Police) als Recherche, Verkeersongevallen,… Elke ochtend gaan circa 250 mensen aan de slag met de rapporten en analyses op de data uit ISLP en de rapporten die ze automatisch vanuit onze systemen toegestuurd krijgen.  Maar als er iets misgaat tijdens die verwerking, moeten we dat ‘s morgens zien en corrigeren! Ik heb als BI- developer mee de procedures geschreven om data uit ISLP te verwerken naar ons datawarehouse. Nu zit ik meer in het toepassingsbeheerteam. Ik volg dus de ochtendcheck op en zorg voor de taakverdeling in ons team.

Om half tien overleggen we met de verschillende teams van Digipolis voor de Lokale Politie Antwerpen. We overlopen de openstaande vragen, wie wat gaat testen en bespreken welke ontwikkelde projecten we binnenkort live kunnen zetten, een Move To Production (MTP) dus. Volgende week dinsdag is er een ingepland, spannend!

Daarna zitten we rond de tafel over het lopende project GEOBI, waarmee we binnenkort incidenten en verkeersongevallen projecteren op een kaart. De volgende stap is een analyse vanuit deze kaarten. De politie kan dan vertrekken vanuit een vraag zoals: wat gebeurde er in een straal van zoveel km rond dit punt? Vervolgens overleg ik met het politiemanagement over een dashboard dat de verschillende aspecten van de onthaalwerking monitort. Zo kan er gestuurd worden op de goede werking.

Middag! Ik ga snel lunchen, want het moet vooruit vandaag! 
Binnenkort komen er nieuwe collega’s bij, dus daar schrijf ik nog wat documentatie voor om er wat structuur in te brengen.Toen ik begon als BI-medewerker voor de politie waren we maar met 5, ondertussen al met 9, waarvan de meesten deeltijds. Als teamleider probeer ik de structuur en communicatie op te volgen en te verbeteren in ons team.

Het is 15u ondertussen, ik neem nog een koffie en breng mijn eigen tijdsregistratie in orde. Structuur aanbrengen vind ik belangrijk, maar soms ben ik ook verstrooid. Ik sta erom bekend dat ik soms planningsdocumenten ‘gijzel’ omdat ze nog openstaan op mijn computer… 

Half zes, vandaag stop ik wat vroeger! Ik haal Vincent en de kinderen op en in de auto praten we gezellig bij. Ik kook iets lekkers en help de kinderen met hun huiswerk. En dan ga ik zingen: vroeger had ik een coverbandje Deuce waarmee we vaak optraden. Als we ‘Paradise By The Dashboard Light’ van Meatloaf zongen was dat altijd een succes! Nu heb ik minder tijd, maar ik repeteer nog steeds één keer per week met het popkoor Kill Your Darlings. Geen saai koor dus, ik geniet van het zingen én het gezelschap. Ik ga dan ook met een brede glimlach op mijn gezicht slapen.