Wat doen we?
Klik op één van onze realisaties.

 • De stad Antwerpen ontwikkelt zich nu al volop als een Smart City, met toepassingen als een e-loket, digitale nummerplaatherkenning en open data. De stad heeft de ambitie om een echte topspeler te worden onder de slimme steden en zelfs op Europees niveau de toon zetten. Deze ambitie is beschreven in een sterke visie- en prioriteitennota Smart City.

 • Digitaal.Talent@Gent en bibliotheek De Krook zoeken enthousiaste organisaties die bruisen van de goesting om activiteiten in de Krookbibliotheek op touw te zetten die passen binnen de ‘digitale makerscultuur’. Het gaat om thema’s zoals programmeren, robotica en digitale fabricage (3D-printen, laser-cutting, etc.).

 • 91% van alle Vlamingen heeft thuis toegang tot het internet, 78% heeft een laptop en 58% een tablet…Recente cijfers van het onderzoekscentrum IMinds tonen aan dat we alle digitale snufjes met veel plezier in huis halen, maar ook op de werkvloer worden digitale vaardigheden onmisbaar.

 • Is uw computer kapot? Hapert uw tablet of smartphone? Onze Digipolis reparateurs bekijken samen met u of ze uw toestel kunnen herstellen. Dit Repair Café is een gezellige bijeenkomst! Medewerkers proberen met eenvoudige reparaties uw toestel nieuw leven in te blazen, of geven een diagnose.

 • Vorig jaar vonden 25 enthousiaste studenten een stageplek bij Digipolis Antwerpen.

  Zij droegen op verschillende vlakken een steentje bij aan de IT-projecten voor stad Antwerpen en verrijkten zo hun kennis en ervaringen. Ook voor ons waren dit telkens prettige ervaringen en vaak zorgden de stagiairs met hun eindresultaat voor aangename verrassingen.

 • Naar jaarlijkse gewoonte organiseert Digipolis in samenwerking met OCMW Gent en Stad Gent opnieuw de Digitale Week en deze keer draait alles rond “Maak je droom”. Droom jij ook van een toekomst waarin iedereen in een handomdraai digitaal gaat? Fantaseer jij ook van technologische snufjes, je eigen robot of een VR-bril?

 • Digipolis zoekt enthousiaste bedrijven om een nieuwe applicatie te bouwen voor het invoeren en beheren van de openingsuren van Stad Gent.

 • Op 9 september hield cultuurminister Sven Gatz de nieuwe digitale projecten van CultuurConnect boven de doopvont. Onder de 16 geselecteerde projecten zit een Gents initiatief voor kinderen en jongeren van de Bibliotheek Gent samen met Digipolis.

  Innovatieve projecten

 • Met de verhuis naar De Krook focust de nieuwe Gentse stadsbibliotheek meer dan ooit op haar gebruikers. Via innovatieve toepassingen wil de bibliotheek een optimale bezoekerservaring creëren en dus had Digipolis graag een app gebouwd. En daar hebben we jullie creatieve ICT brein voor nodig!