Wat doen we?
Klik op één van onze realisaties.

 • Digipolis en de educatieve diensten van Stad Gent zoeken een cloudtoepassing om groepsbezoeken en groepsactiviteiten te reserveren via vier bezoeksites. Ben jij het bedrijf dat de Bourgoyen, Schoolhoeve De Campagne en De Wereld van Kina (Het Huis en De Tuin) gelukkig kan maken met de applicatie die zij nodig hebben?

 • Om leerlingen tussen 10 en 14 jaar te helpen kiezen welke studierichting het beste bij hen past, zijn onderwijs Stad Gent en Digipolis Gent op zoek naar een partner om de Tienerpas mee te ontwikkelen, een tool waarin leerlingen hun eigen online talentenportfolio kunnen opbouwen.

  Tienerpas - online talentenportfolio
 • Foresight-teamleden Tim Van Achte en Jef Willems trokken samen met Stad Gent collega Justine Ottevaere (dienst Data en Informatie) met een probleem naar Amsterdam, en kwamen met een oplossing terug die ook door andere steden gebruikt kan worden. Want dat is waar SCORE om draait. 

  SCORE - Smart Cities Open source Re-use
 • Onze wereld wordt alsmaar digitaler: tablet, smartphone, digitale tv, internet, thuisbankieren… Ook informatie en dienstverlening verlopen meer en meer via het internet.

 • De Gentse stadsdiensten, OCMW Gent, Digipolis Gent en sogent werkten in het verleden op een zeer versnipperde manier samen. Werknemers gebruikten meerdere intranetten, communiceerden langs uiteenlopende kanalen, en probeerden hun weg te vinden tussen een wildgroei aan tools. Dat kon beter, vonden we hier in Gent.

 • Hoe denkt u dat het zal zijn in Gent in 2040?

  Het Foresight-team werkte het voorbije jaar met vele collega's in Digipolis, Stad Gent en OCMW Gent 4 mogelijke toekomsten uit. We bundelden ze op deze website 'Vier scripts voor Gent. Mensen en technologie in de stad van overmorgen'.

 • De stad Antwerpen ontwikkelt zich nu al volop als een Smart City, met toepassingen als een e-loket, digitale nummerplaatherkenning en open data. De stad heeft de ambitie om een echte topspeler te worden onder de slimme steden en zelfs op Europees niveau de toon zetten. Deze ambitie is beschreven in een sterke visie- en prioriteitennota Smart City.

 • Vorig jaar vonden 25 enthousiaste studenten een stageplek bij Digipolis Antwerpen.

  Zij droegen op verschillende vlakken een steentje bij aan de IT-projecten voor stad Antwerpen en verrijkten zo hun kennis en ervaringen. Ook voor ons waren dit telkens prettige ervaringen en vaak zorgden de stagiairs met hun eindresultaat voor aangename verrassingen.

 • Digipolis zoekt enthousiaste bedrijven om een nieuwe applicatie te bouwen voor het invoeren en beheren van de openingsuren van Stad Gent.