Wat doen we?
Klik op één van onze realisaties.

 • Met de Service Factory focust Digipolis Gent zich op het ontwikkelen van technologie overschrijdende componenten waarmee we door het samenstellen ervan oplossingen kunnen creëren. Hiervoor zoeken we partijen die voor ons deze services kunnen realiseren.

 • Het resultaat van het Urban Data Birds project is een autonoom Internet of things (IoT)-eiland dat data over de Gentse biodiversiteit levert aan het Open Data Portaal van de stad. Het is het resultaat van een samenwerking tussen verschillende Gentse partners en (internationale) studenten.

  Data Birds Gent
 •  

  Zaterdag 21 oktober vond de vierde editie plaats van de Digitale Doebeurs in Bibliotheek De Krook. De Doebeurs was meteen de kick-off van een extra lange Digitale Week in Gent (tot 5 november 2017).

   

  Digitale Doebeurs 2017
 •  

  De Krook, de nieuwe bibliotheek in Gent, opent haar deuren. Na heel wat voorbereiding is ook Digipolis Gent er klaar voor.

 • De stad Antwerpen ontwikkelt zich nu al volop als een Smart City, met toepassingen als een e-loket, digitale nummerplaatherkenning en open data. De stad heeft de ambitie om een echte topspeler te worden onder de slimme steden en zelfs op Europees niveau de toon zetten. Deze ambitie is beschreven in een sterke visie- en prioriteitennota Smart City.

 • 91% van alle Vlamingen heeft thuis toegang tot het internet, 78% heeft een laptop en 58% een tablet…Recente cijfers van het onderzoekscentrum IMinds tonen aan dat we alle digitale snufjes met veel plezier in huis halen, maar ook op de werkvloer worden digitale vaardigheden onmisbaar.

 • Is uw computer kapot? Hapert uw tablet of smartphone? Onze Digipolis reparateurs bekijken samen met u of ze uw toestel kunnen herstellen. Dit Repair Café is een gezellige bijeenkomst! Medewerkers proberen met eenvoudige reparaties uw toestel nieuw leven in te blazen, of geven een diagnose.

 • Vorig jaar vonden 25 enthousiaste studenten een stageplek bij Digipolis Antwerpen.

  Zij droegen op verschillende vlakken een steentje bij aan de IT-projecten voor stad Antwerpen en verrijkten zo hun kennis en ervaringen. Ook voor ons waren dit telkens prettige ervaringen en vaak zorgden de stagiairs met hun eindresultaat voor aangename verrassingen.

 • Naar jaarlijkse gewoonte organiseert Digipolis in samenwerking met OCMW Gent en Stad Gent opnieuw de Digitale Week en deze keer draait alles rond “Maak je droom”. Droom jij ook van een toekomst waarin iedereen in een handomdraai digitaal gaat? Fantaseer jij ook van technologische snufjes, je eigen robot of een VR-bril?