Apps from Antwerp: stem nu en win een tablet

Vanaf woensdag 8 tot en met donderdag 30 juni kan de Antwerpenaar stemmen voor zijn favoriete Apps from Antwerp-app. Bewoners bepalen met hun stem welke ontwikkelaars steun van de stad krijgen voor de ontwikkeling van hun digitale idee dat het leven in onze stad aangenamer zal maken. De winnende ontwikkelaars krijgen drie maanden de tijd om hun app te realiseren, met onder meer financiële, juridische en logistieke steun van de stad Antwerpen.

Eind februari startte de stad Antwerpen met Apps from Antwerp. De uitdaging: ontwikkelaars stimuleren om samen met bewoners, bedrijven, studenten en bezoekers van Antwerpen op zoek gaan naar kansen om met een app een probleem op te lossen of bestaande situaties te verbeteren. De Antwerpenaar kreeg de kans om ideeën in een Brainstormbox te posten. Ontwikkelaars konden zich daardoor laten inspireren of ze konden de brainstormbox gebruiken om van gedachten te wisselen. Ze hadden tot 31 mei de tijd om een case in te dienen om zo hun idee in de praktijk om te zetten, met een duwtje in de rug van de stad en vooral van de Antwerpenaars. 26 ontwikkelaars gaan naar de volgende ronde.

Vanaf woensdag 8 juni tot en met donderdag 30 juni kan de Antwerpenaar stemmen voor zijn of haar favoriete app. Dat kan met een A-profiel via de website www.appsfromantwerp.be, daar kunnen geïnteresseerden ook alle cases bekijken.

De app met de meeste stemmen krijgt een financiële ondersteuning van 20.000 euro. Ook de tweede en derde populairste app kunnen rekenen op een financieel duwtje in de rug, de tweede op 15.000 euro, de derde op 10.000 euro. Daarnaast krijgt heel de top 8 ook ondersteuning op het vlak van marketing en/of juridische of logistieke ondersteuning. De ontwikkelaars kunnen rekenen op de expertise van heel wat toonaangevende bedrijven

De ontwikkelaars krijgen 3 maanden de tijd om hun app te realiseren.

 

Gepubliceerd op: 
woensdag, juni 8, 2016