Ben jij de partner die de digitale makerscultuur in De Krook kan brengen?

Digitaal.Talent@Gent en bibliotheek De Krook zoeken enthousiaste organisaties die bruisen van de goesting om activiteiten in de Krookbibliotheek op touw te zetten die passen binnen de ‘digitale makerscultuur’. Het gaat om thema’s zoals programmeren, robotica en digitale fabricage (3D-printen, laser-cutting, etc.). In de hoofdbibliotheek zijn de activiteiten enerzijds gericht naar het algemene publiek (kinderen, jongeren en volwassenen) en anderzijds naar een groep van ‘trainers’ (lesgevers) die deze technieken willen integreren in hun lessen. Voor de filialen komt er een mobiel lab dat in de wijken sociaal-artistieke projecten trekt.Je kan interesse tonen voor alle of een deel van de activiteiten.

In bibliotheek De Krook wordt de bibliotheek van de toekomst, waar elke bezoeker ook terecht moet kunnen om zijn of haar digitale vaardigheden aan te scherpen. Dat zal onder meer inhouden dat de bezoekers er kunnen kennismaken met de digitale DIY-cultuur, ook wel digitale makerscultuur genoemd.

De activiteiten voor het algemene publiek bestaan enerzijds uit introducties tot de digitale makerscultuur en anderzijds uit creatieve activiteiten voor kinderen, jongeren en volwassenen. Het gaat dus om verschillende types activiteiten die met een vaste frequentie zullen doorgaan. Het moet hierbij gaan om activiteiten die op zichzelf staan en waar met een minimum aan voorkennis aan kan worden deelgenomen. Deze activiteiten moeten ook dienen als uithangbord voor een bredere makerscultuur buiten de Krook, in en rond Gent.

Voor de begeleiding van trainers (zoals leerkrachten) wordt een maandelijkse bijeenkomst voorzien die de deelnemers enerzijds helpt in het verwerven van vaardigheden en anderzijds helpt deze te vertalen naar de werkpraktijk van de trainers.

Voor de wijkbibliotheken wordt een mobiel lab ingezet dat vanuit een sociaal-artistieke insteek rond het thema digitale makerscultuur zal werken. Hiervoor zal telkens een samenwerking worden opgezet met lokale verenigingen. Dit luik van de werking is een project in samenwerking met CultuurConnect en Cultuurcentrum Circa.

Ben jij zo’n organisatie die de makerscultuur volledig omarmt en (een deel van) deze activiteiten voor De Krook tot een goed einde kan brengen? Reageer dan voor vrijdag 23 december 2016 12u via onderstaande link. Eens je organisatie interesse heeft getoond sturen wij meer info toe.

Reageer via deze link: https://goo.gl/32Bng1

 

Gepubliceerd op: 
donderdag, december 15, 2016