Wat doen we?
Klik op één van onze realisaties.

 • Hoe denkt u dat het zal zijn in Gent in 2040?

  Het Foresight-team werkte het voorbije jaar met vele collega's in Digipolis, Stad Gent en OCMW Gent 4 mogelijke toekomsten uit. We bundelden ze op deze website 'Vier scripts voor Gent. Mensen en technologie in de stad van overmorgen'.

 • Digipolis Gent is steeds op zoek naar manieren om de Stad en OCMW Gent een stuk slimmer te maken en dat willen we realiseren door te werken met een aantal nieuwe technologieën. Daarom zoeken we een aantal getalenteerde bedrijven die ons kunnen helpen bij de ontwikkeling van de ‘Time & Scheduling Medewerkers service’ (TSMW service).

  TSMW
 • De stad Antwerpen ontwikkelt zich nu al volop als een Smart City, met toepassingen als een e-loket, digitale nummerplaatherkenning en open data. De stad heeft de ambitie om een echte topspeler te worden onder de slimme steden en zelfs op Europees niveau de toon zetten. Deze ambitie is beschreven in een sterke visie- en prioriteitennota Smart City.

 • Is uw computer kapot? Hapert uw tablet of smartphone? Onze Digipolis reparateurs bekijken samen met u of ze uw toestel kunnen herstellen. Dit Repair Café is een gezellige bijeenkomst! Medewerkers proberen met eenvoudige reparaties uw toestel nieuw leven in te blazen, of geven een diagnose.

 • Vorig jaar vonden 25 enthousiaste studenten een stageplek bij Digipolis Antwerpen.

  Zij droegen op verschillende vlakken een steentje bij aan de IT-projecten voor stad Antwerpen en verrijkten zo hun kennis en ervaringen. Ook voor ons waren dit telkens prettige ervaringen en vaak zorgden de stagiairs met hun eindresultaat voor aangename verrassingen.

 • Naar jaarlijkse gewoonte organiseert Digipolis in samenwerking met OCMW Gent en Stad Gent opnieuw de Digitale Week en deze keer draait alles rond “Maak je droom”. Droom jij ook van een toekomst waarin iedereen in een handomdraai digitaal gaat? Fantaseer jij ook van technologische snufjes, je eigen robot of een VR-bril?

 • Digipolis zoekt enthousiaste bedrijven om een nieuwe applicatie te bouwen voor het invoeren en beheren van de openingsuren van Stad Gent.

 • Met de verhuis naar De Krook focust de nieuwe Gentse stadsbibliotheek meer dan ooit op haar gebruikers. Via innovatieve toepassingen wil de bibliotheek een optimale bezoekerservaring creëren en dus had Digipolis graag een app gebouwd. En daar hebben we jullie creatieve ICT brein voor nodig!

 • Met een open geest, een innovatieve vibe en een hippe en professionele sfeer weet Digipolis steeds meer jonge ICT’ers aan te trekken. Heel wat young potentials komen met plezier op ons af voor de werkomgeving die het midden houdt tussen een innovatieve start-up en een professionele softwarebouwer.