Wat doen we?
Klik op één van onze realisaties.

 • Sinds 1 juli 2017 is De Fietsambassade dé referentie in Gent voor fietsverhuur, - onderhoud en - herstellingen. We beheren een vloot van bijna 10.000 fietsen voor studenten, stadspersoneel, particulieren en bedrijven.

 • Het Foresight team van Digipolis Gent lanceert een oproep aan de kunsten. We dagen alle kunstenaars, makers en creatieve geesten uit om een Gent van de toekomst te verbeelden. Er is slechts één voorwaarde: fossiele brandstoffen hebben er geen plek meer. Gent wil tegen 2050 klimaatneutraal zijn. Maar hoe zou zo’n post-fossiele stad ruiken, klinken, georganiseerd zijn?

  Post-Fossiel.Gent
 • Het resultaat van het Urban Data Birds project is een autonoom Internet of things (IoT)-eiland dat data over de Gentse biodiversiteit levert aan het Open Data Portaal van de stad. Het is het resultaat van een samenwerking tussen verschillende Gentse partners en (internationale) studenten.

  Data Birds Gent
 •  

  De Krook, de nieuwe bibliotheek in Gent, opent haar deuren. Na heel wat voorbereiding is ook Digipolis Gent er klaar voor.

 • De stad Antwerpen ontwikkelt zich nu al volop als een Smart City, met toepassingen als een e-loket, digitale nummerplaatherkenning en open data. De stad heeft de ambitie om een echte topspeler te worden onder de slimme steden en zelfs op Europees niveau de toon zetten. Deze ambitie is beschreven in een sterke visie- en prioriteitennota Smart City.

 • Is uw computer kapot? Hapert uw tablet of smartphone? Onze Digipolis reparateurs bekijken samen met u of ze uw toestel kunnen herstellen. Dit Repair Café is een gezellige bijeenkomst! Medewerkers proberen met eenvoudige reparaties uw toestel nieuw leven in te blazen, of geven een diagnose.

 • Vorig jaar vonden 25 enthousiaste studenten een stageplek bij Digipolis Antwerpen.

  Zij droegen op verschillende vlakken een steentje bij aan de IT-projecten voor stad Antwerpen en verrijkten zo hun kennis en ervaringen. Ook voor ons waren dit telkens prettige ervaringen en vaak zorgden de stagiairs met hun eindresultaat voor aangename verrassingen.

 • Naar jaarlijkse gewoonte organiseert Digipolis in samenwerking met OCMW Gent en Stad Gent opnieuw de Digitale Week en deze keer draait alles rond “Maak je droom”. Droom jij ook van een toekomst waarin iedereen in een handomdraai digitaal gaat? Fantaseer jij ook van technologische snufjes, je eigen robot of een VR-bril?

 • Digipolis zoekt enthousiaste bedrijven om een nieuwe applicatie te bouwen voor het invoeren en beheren van de openingsuren van Stad Gent.