Digipolis Gent, de digitale feestpartner van De Gentse Feesten

Nog een kleine maand wachten en dan is het weer zover: de Gentse Feesten, het feest waar menig Gentenaar (en zowat de hele Vlaamse bevolking) naar uitkijkt.

Wist je dat Digipolis een cruciale rol speelt in de voorbereiding  van deze tien dolle dagen vol plezier en amusement en dat we ook tijdens de Feesten beschikbaar zijn om digitaal te hulp te schieten?

Zo is het Digipolis webteam het digitale en creatieve brein achter de mooi overzichtelijke website met volledig up-to-date programma. Bovendien zorgen we ervoor dat de data van het programma beschikbaar is als open data, zodat programmeurs er mee aan de slag kunnen om apps te maken.

Ook tijdens de Gentse Feesten staan onze medewerkers paraat om de website te ondersteunen, want met soms hoge pieken in het aantal bezoekers is het van groot belang dat de website nog steeds even performant werkt en beschikbaar blijft.

Ook interesse om een app te maken voor de Gentse Feesten? Dan kan je steeds gebruik maken van de Digipolis open data. Hier alvast enkele tips:

Is het nu zondag of maandag?

Een Gentse Feesten dag loopt van 06:00 tot 06:00 in plaats van 00:00 tot 00:00. Dus Fifty Foot Combo die op maandag 25/7 om 00u30 optreedt aan het St Jacobs vind je terug op het programma van zondag, 'want het is zondagnacht' en ook bij Digipolis feesten we graag eens een nachtje door.

Locatie of adres?

Als je een app wil maken, moet je verder gaan dan enkel het adres, want de gewone adresgegevens zijn onvoldoende gedetailleerd om er een activiteit aan te linken. Zo is Baudelopark niet gedetailleerd genoeg; Baudelopark Groot Podium of Spiegeltent dan weer wel. It’s all in the details!

Excuseer, waar is het toilet?

De meest gebruikte dataset bij het ontwikkelen van Gentse Feesten apps? Je raadt het nooit… de locatie van de toiletten. Want Gent is naast de ultieme feeststad ook een plasvriendelijke stad!.

Kortom, om van de Gentse Feesten een geslaagde editie te maken, is er heel wat inzet en denkwerk nodig van al onze Digipolis medewerkers. Maar het resultaat loont altijd  en – ja hoor- daar mogen we gerust trots op zijn!

Waar is da feestje? Bij Digipolis Gent natuurlijk!

Gepubliceerd op: 
dinsdag, juni 21, 2016