Digitale Doebeurs en Digitale Week

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert Digipolis in samenwerking met OCMW Gent en Stad Gent opnieuw de Digitale Week en deze keer draait alles rond “Maak je droom”. Droom jij ook van een toekomst waarin iedereen in een handomdraai digitaal gaat? Fantaseer jij ook van technologische snufjes, je eigen robot of een VR-bril? Dan moet je op zaterdagnamiddag 8 oktober in de Handelsbeurs zijn voor de Digitale Doebeurs, het startschot van de Digitale Week!  Het wordt een namiddag vol workshops en interactieve demonstraties voor het brede publiek en de toegang is helemaal gratis.

Na deze spetterende kick off volgt een week vol digitale fun en plezier. De nieuwe technologieën worden in de verf gezet, zonder de basis ICT vaardigheden uit het oog te verliezen.Tablets, Facebook, computermuis of liever 3D printen en coderen? Je kan het allemaal ontdekken in diverse workshops, lessen, groepsessies of individuele lessen. Of je nu een ICT dummy bent of al een ervaren diginaut, je vindt zeker je gading in het uitgebreide aanbod activiteiten tijdens de Digitale Week.

Veel van deze activiteiten vinden plaats in de ‘Digitaal Talent Punten’. De Digitale Week is het ideale moment om zo’n DTP te ontdekken. De DTP's bevinden zich meestal in bibliotheken, Lokale Dienstencentra, Open huizen, Kringwinkels, en bij diverse verenigingen.De Digitale Week in Gent wordt bovendien gecoördineerd door Digitaal.Talent@Gent, de e-inclusiewerking van Stad Gent, OCMW Gent en Digipolis. Hun doel is om alle Gentenaren de kans te geven om hun digitale talenten te ontdekken of bij te werken.

Voor meer info over de verschillende workshops en standen op de Doebeurs, neem gerust een kijkje op stad.gent/digitaledoebeurs

Of heb je liever een overzicht van alle activiteiten tijdens de Digitale Week? Dan kan je terecht op digitaleweek.be/gent of stad.gent/digitaleweek.

PRAKTISCH

Wanneer?

8 t.e.m 16 oktober: Digitale Week

8 oktober, 13u30: Digitale Doebeurs

Waar?

Digitale Week : diverse locaties in Gent

Digitale Doebeurs: Handelsbeurs, Kouter 29, Gent

 

Gepubliceerd op: 
donderdag, september 22, 2016