gent.be wordt 'stad.gent'

Kort na de lancering van de nieuwe gent.be kwam er nog een nieuwigheid bij: wie www.stad.gent intikte op de zoekbalk, kwam ook op de website terecht. De domeinnaam ‘.be’ werd dus vervangen door ‘.gent’. Dat kon omdat ‘gent’ nu ook als ‘top level domeinnaam’ geregistreerd staat bij ICANN, de internationale internet regulator.

Alle informatie blijft vindbaar

Nu gaan we dus nog een stapje verder: wie op gent.be klikt, zal ‘stad.gent’ in de url-balk zien staan. Dat heeft geen impact op de informatie: alle pagina’s zijn gewoon consulteerbaar.

Men moet geen eventuele bookmarks aanpassen: wie www.gent.be intikt, blijft de website vinden. Ook de verkorte url’s blijven in alle vormen bruikbaar. Gent.be/bibliotheek blijft geldig, net als stad.gent/bibliotheek, wat wel het zichtbare adres wordt. De stadwebsite http://stad.gent is de eerste; stelselmatig zal de Stad ook andere url’s met de ‘.gent’ in gebruik nemen. Ook Digipolis.be is nu bereikbaar via www.digipolis.gent.

De Stad Gent heeft hiervoor geen investeringen gedaan, maar heeft wel een aantal afspraken gemaakt over het goed gebruik met het internetbedrijf COMBELL, dat instaat voor de commerciële exploitatie van de .gent domeinnaam.

Gepubliceerd op: 
vrijdag, mei 15, 2015