Gratis wifi in Antwerpen op drukbezochtste plaatsen

De bezoekers en bewoners van stad Antwerpen kunnen gebruikmaken van gratis wifi die de stad aanbiedt op de drukstbezochte plaatsen. Snel kijken welke leuke evenementen er zijn, waar die ene winkel nu ook weer ligt of het telefoonnummer zoeken om nog een plaatsje te reserveren in een restaurant…het kan voortaan gratis, al wandelend door de stad.

Antwerpen zet sterk in op een digitale dienstverlening en communicatie en biedt daarom gratis aan in bepaalde zones van de publieke ruimte.

In een eerste fase gaat het om volgende locaties: Koningin Astridplein, De Keyserlei, Meir, Wapper, Theaterplein, Meirbrug, Schoenmarkt, Groenplaats, Jan Blomstraat, Handschoenmarkt, Grote Markt, Suikerrui en Steenplein. Zo wordt de volledige toeristische as van Antwerpen, de zogenaamde ‘Via Sinjoor’, uitgerust met gratis wifi.

De eerste fase is bijna afgerond. Op de meeste van bovenstaande locaties kan iedereen nu al van gratis wifi  gebruikmaken. Op enkele pleinen zijn de werken nog bezig en is de wifi nog niet operationeel. Het gaat om het begin van de De Keyserlei (aan Antwerpen Centraal), het Steenplein en de Handschoenmarkt.  Deze locaties volgen zo snel mogelijk.

Met het systeem van gratis wifi (onder de naam ‘antwerp free wifi’) kan iedereen zonder extra registratie terecht op de stedelijke websites antwerpen.be, visitantwerpen.be, ondernemeninantwerpen.be en gate15.be. Om andere sites te bezoeken, moeten mensen zich registreren. Dat kan via een Google+- of Facebookprofiel. In de loop van januari 2015 zal dit ook mogelijk zijn met het A-profiel van antwerpen.be.

Timing

Het project wordt opgedeeld in verschillende fases waarbij de gedetailleerde inplanting van de Access Points al begin augustus van start ging. Na de zomer begon de feitelijke uitbouw van het netwerk. Nu is wifi beschikbaar in de eerste zone. Begin 2015 volgt de activatie van een aantal publieke pleinen en parken, zoals het Hendrik Conscienceplein, het Mechelseplein, de Bolivarplaats, het Koning Albertpark, de Franklin Rooseveltplaats en het Stadspark. Tijdens een derde en laatste fase worden ook een aantal districtspleinen van wifi voorzien.

 

Gepubliceerd op: 
maandag, december 22, 2014