Hoe krijg ik mijn energiefactuur naar beneden? Contacteer De Energiecentrale

Stad Gent stelde voor Vlaanderen een uniek dienstverleningspakket samen. Via de Energiecentrale kan de Gentenaar afspraken boeken voor een gratis advies aan huis over isolatie of energiezuinige renovatie.
Gent werkt hiervoor samen met experts van de vzw Milieu advieswinkel. 
Een andere partner is de EVA REGent, die bijzondere aandacht heeft voor mensen die het financieel moeilijker hebben. REGent richt zich vooral op energiescans, hulp bij verbouwingen (trajectbegeleiding/ontzorging) en hulp bij leningen en premies.

Digipolis Gent ontwikkelde samen met deze 3 partijen een CRM tool, die dit proces end2end begeleidt.  Ook de 2 partners - die geen rechtstreeks onderdeel zijn van Stad Gent - kunnen via deze tool hun dossiers opvolgen en gegevens uitwisselen. De mobiele versie van CRM, Resco Mobile, ondersteunt de adviseurs bij het huisbezoek.

Gedaan met s’avonds papieren lijstjes en Excel bestanden in te vullen of informatie door te mailen naar alle partijen. De Gentenaar moet geen documenten meer sturen via de post. De adviseur kan deze fotograferen met de tablet. Detailfoto's van aandachtspunten in het huis maken het dossier een stuk visueler voor de burger én de adviseur.  

Gepubliceerd op: 
dinsdag, maart 8, 2016