Wie zijn we?

Een unieke stad wil ook in de digitale wereld de beste zijn.

Daarom doen Antwerpen en Gent voor hun ICT-diensten een beroep op de mensen van Digipolis. Want bij Digipolis gaan we er elke dag weer voor, met een heel bijzondere missie in het achterhoofd: van de stad een aangename woon- en werkomgeving maken.

De stads- en politiediensten, het OCMW en verschillende scholen rekenen dagelijks op ons voor de meest dynamische ICT-dienstverlening.

We ontwikkelen software, implementeren hardware, netwerken en telefonie-infrastructuur. Daarnaast begeleiden we onze collega’s bij Stad, OCMW, Zorgbedrijf en politie, realiseren ICT-projecten en zorgen voor een kwalitatieve en stabiele ondersteuning van de operationele toepassingen en infrastructuur.

De opdrachthoudende vereniging Digipolis werd in 2003 opgericht en is een verlenging van de Antwerpse en Gentse overheden met bevoegdheid op het vlak van ICT.
Digipolis heeft een vestiging in Antwerpen en Gent.

Digipolis Antwerpen

Stad Antwerpen kiest voor een doorgedreven digitale dienstverlening op maat van haar inwoners, bedrijven, bezoekers, studenten, enzovoort. Digipolis Antwerpen, de IT-partner van de stad, zet elke dag mee de schouders onder deze uitdaging. We ontwikkelen software, implementeren hardware, netwerken en telefonie-infrastructuur. Daarnaast begeleiden we onze collega’s bij Stad, OCMW, Zorgbedrijf en politie, realiseren ICT-projecten en zorgen voor een kwalitatieve en stabiele ondersteuning van de operationele toepassingen en infrastructuur.

We gebruiken hierbij de nieuwste technologieën, volgen de laatste trends op de voet en werken agile zodat we  snel kunnen bijsturen. Onder het motto ‘samen weten we meer’ vormen we een community rond digitaal Antwerpen. Start-ups, studenten, de universiteit, sinjoren en andere creatieve geesten...iedereen is welkom om mee te bouwen.

Digipolis Gent

Gent is een open, solidaire, kindvriendelijke en wijze stad. En elke dag bouwen we met onze innovatieve en kostenefficiënte ICT-oplossingen mee aan die wijze stad. Digipolis Gent biedt een betrokken, open en transparante werkomgeving.
Ben jij een gedreven ICT-professioneel en kan je je vinden in onze waarden?
Kijk dan naar de jobs in Gent en wie weet word jij onze nieuwe collega!

Werken bij Stad Gent? Lees er hier meer over.
Werken bij OCMW Gent? Lees er hier meer over.

Engagementsverklaring van Digipolis Gent voor het stimuleren van innovatie via overheidsaankopen

De Stad Gent en Digipolis Gent ondertekenden een charter op Ecoprocura 2014, een Europees congres over duurzaam aankopen.
Digipolis Gent engageert zich om minstens 10 procent van haar totaalbudget voor ICT aan innovatieve oplossingen te spenderen.
Je vindt het charter onderaan deze pagina bij 'documenten'.

Hier vind je meer informatie over onze: